Основни подаци

ЈЗУ Дом здравља "Свети Врачеви" Челинац

Челинац 78240
Ул. Видовданска број 5.
ЈИБ: 4401303570003

Централа: тел: 051/551-044
факс:051/555 260
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Директор:
тел: 051/555 262

Главна сестра:
тел: 051/493-353

Број регистрованих грађана: 15.851
Површина коју покрива ДЗ: 362 km²
Укупан број запослених: 69
Удаљеност до прве болнице: 20 km (Бања Лука)

О Дому здравља

Дом здравља "Свети Врачеви" Челинац основан је 1975. године, а током 2010. године започела је генерална реконструкција главног објекта ДЗ у Челинцу. Претходних година завршена је рекоснтрукција и опремање амбуланти породичне медицине у мјесним заједницама: Дубрава Стара, Јошавка и Бранешци, како би се обезбједили услови за несметано обављање љекарске праксе.

С правом се може рећи да је ДЗ Челинац пионир увођења нових информационих технологија у здравству на подручју Републике Српске. Ово је један од првих домова здравља у Републици Српској у којем је у уведена информатизација на нивоу примарне здравствене заштите. Свака амбуланта у овом Дому здравља опремљена је рачунарском опремом, а и један је од првих у РС у којем је почело издавање електронских рецепата.

Мисија:
Мисија Дома здравља је да пружа здравствене улуге примарног нивоа здравствене заштите путем модела породичне медицине базиран на принципима: ефикасности; ефективности; доступности; сигурности и усмјерености ка потребама корисника.

Визија:
Дом здравља ће бити респектабилна и поуздана здравствена установа чије услуге ће користити грађани пуни повјерења у знање и професионалне компетенције здравствених професионалаца.

Вриједност:
Рад Дома здравља вођен је следећим основним вриједностима:

  • потпуна посвећеност здравственим потребама становништва локалне друштвене заједнице
  • усаглашеност са највишим етичким и професионалним стандардима
  • стално унапређење знања и вјештина здравствених професионалаца
  • отвореност за сарадњу са свим заинтересованим партнерима
  • једнакост поштовање права, солидарност и тимски рад

 

 

Задње новости

У Дому здравља Челинац 15.03.24 обиљежен Свјетски дан бубрега “Здравље бубрега за све”

Два партнерска удружења, доктора Породичне медицине РС и Нефролога РС су тим поводом организовали два предавања на тему значаја здравих бубрега у контексту масовних незаразних обољења као што је дијабетес тип2. Предавачи су били др Драгана Бубић и др Драгана Ковачевић.

Опширније...

Дом здравља Челинац добио новог специјалисту за дјечије болести

Након храбре и стратешке одлуке руководства да 2019. године распише специјализацију након пет година обављања специјалистичког стажа др Дујаковић Данијела је у петак положила испит и тиме стекла звање специјалисте педијатрије. На тај начин је ријешен овај горући проблем на радост наше ђеце и родитеља. Стекли су се кадровски услови да ова служба ради у пуном капацитету.

Опширније...

Почињемо радити са Петровићем др Миланом специјалистом заразних болести

Од 01.03.2024. године у специјалистичкој амбуланти Дома здравља Челинац почиње рад са Петровићем др Миланом специјалистом заразних болести. Пружат ће услуге прегледа и ултразвучне дијагностике из подручја заразних болести.

mzrs
čelinac
fzors