Контроле хематологије и биохемијског анализатора

Стигли су резултати вањске контроле хематологије и биохемијског анализатора.

Ово је потврда о континуираној контроли резултата и њиховој тачности што је примарни циљ лабораторијске дијагностике у Дому здравља Челинац.

Опширније...

RIQAS

Највећа глобална асоцијација за вањску контролу лабораторије "RIQAS" издала је сертификат на основу низа анализа рада коагулације у лабораторији Дома здравља Челинац.

У наредном времену очекујемо резултат анализа вањске контроле биохемијског анализатора.

Сертификат је потврда да Служба лабораторијске дијагностике ради на испуњавању свих стандарда унутрашње и вањске контроле квалитета како би осигурали тачност резултата лабораторијских претрага.

Седмица превенције рака грлића материце

Поводом седмице превенције рака грлића материце новоформирани Центар за промоцију здравља и превенцију болести у суботу 28.01.2023. године организује бесплатни преглед ПАПА тест уз превентивна мјерења за 40 жена које ће бити позване из свог тима породичне медицине по предвиђеним циљним категоријама.

Опширније...

Предавање

12.01.2023. године Дом здравља Челинац посјетила је прим др Радојка Перић потпредсједник Удружења доктора породичне медицине Републике Српске и дугогодишњи члан оцјењивачког тима Агенције за акредитацију и сертификацију Републике Српске те вођа тима породичне медицине Дома здравља Лакташи гдје је презентовала своја богата искуства о раду у породичној медицини. На занимљивом предавању радници службе породичне медицине Дома здравља Челинац размјенили су ставове о тренутном стању у систему породичне медицине и изазовима са којима се сусрећу.

Опширније...

Актив директира

У Добоју 4.1.2023. године формиран је Актив директира свих Домова здравља који је предвиђен законом о здравственој заштити и који треба да олакша рјешавање проблема у примарној здравственој заштити.
Директор Дома здравља Челинац др сци. др мед. Купрешак Драшко изабран је за члана предсједништва актива.

Опширније...

Честитка

Стицање основних знања из хигијенског минимума

Захваљујемо свим субјектима који су указали повјерење нашој установи за стицање основних знања из хигијенског минимума који континуирано обављамо у предвиђеним временским роковима.

Директорица Дома здравља Братунац у радној посјети Дому здравља Челинац

Иванчић др Љиља, некадашњи помоћник министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске, у разговору са директорорм нашег Дома здравља прим др сци Купрешак др Драшком. Разматране су теме од заједничке важности, трезорског пословања, оснивање нових организационих служби и других актуелних тема здравствене заштите становништва.