Редован стоматолошки преглед

Редован стоматолошки преглед је потребно урадити најмање два пута годишње како бисте на вријеме спријечили појаву и развој болести зуба и усне дупље. Здравље усне дупље је неопходно за функционисање осталих система и цјелокупног организма.
У нашој стоматолошкој амбуланти можете обавити прегледе те повољно обезбједити сљедеће услуге:
- први прглед дјеце
- едукација о одржавању оралне хигијене
- превенција каријеса – заливање фисура
- полирање зуба - уклањање меких наслага
- ултразвучно отклањање зубног каменца и пигментације са зуба

Опширније...

Обавјештавамо становништво

Обавјештавамо становништво да од 23.03.2022. године на располагању су нове изузетно повољне лабораторијске комерцијалне услуге и то без упутнице.
Лица која желе да ураде Д-Димер, ПСА тест, ТСХ,Т4, Т3, Калпотректин фрее, Хелико Пyлоорy тест, Тропонин, Ферритин то могу да ураде и без ранијег прегледа доктора уз јављање у Лабораторију Дома здравља.
Додатне информације о цијени услуга и начину рада можете добити позивањем на број 051/551-044.

Рад доктора у служби педијатрије

Рад доктора у служби педијатрије биће организован по седмичном плану а о терминима присуства доктора можете се информисати на број службе 051/491-888 или на централни број Дома здравља 051/551-044.
Рад педијатријске службе обухвата све уговором планиране обавезе које су склопљене са Фондом здравственог осигурања Републике Српске, а односе се на примарну здравствену заштиту дјеце од 0 до 6 година. Прегледи и давање терапије за болесну дјецу, прегледи за имунизацију, имунизација и остали послови у савјетовалишту, систематски прегледи те све остале предвиђене услуге на располагању су за све кориснике.
Менаџмент ће и у будуће рјешавати све проблеме и изазове са којим са суочава ова, али и остале службе. Све и циљу приступачније и ефикасније здравствене заштите за становнике општине Челинац те у том погледу испуњавамо и надограђујемо наше капацитете.

Реализована сарадња

Обавјештавамо становништво да је реализована сарадња са специјалистом педијатром Миљковић др Весном и другим специјалистима са УКЦ Републике Српске.
Наиме, сарадња ће се реализовати на начин да ће поменути доктори пружати прегледе примарног нивоа здравствене заштите у Дому здравља Челинац три дана у седмици по седмичном плану рада.
У случају одсуства др Весне формиран је уговор са Домом здравља Бања Лука те се прегледи дјеце од 0 до 6 година могу обавити директним доласком у службу Дома здравља Бања Лука у јутарњим поподневним часовима те суботом.
Сви заинтересовани грађани могу добити додатне информације на број 051/491-888.
Овом приликом се захваљујемо свим корисницима Педијатријске службе на стрпљењу и повјерењу да ћемо ријешити и овај проблем те несметано наставити пружати услуге на корист боље и ефикасније здравствене заштите најмлађих становника наше Општине.

Обавјештавамо кориснике

Обавјештавамо кориснике да од наредне седмице 14.03.2022. године окончавамо рад привремене АРИ амбуланте која се налази поред улаза у СХП. Амбуланта је предвиђена као привремено рјешење које смо омогућили корисницима да би њихова посјета била што условнија и ефикаснија у околностима у којима смо се сви заједно нашли у претходном периоду, а такође како би сачували постојање других служби те безбеднију посјету за наше кориснике.
Пацијенти са респираторним тегобама убудуће се јављају у свој тим породичне медицине уколико је могуће у временском периоду од 7 до 9 часова уз обавезно ношење маске и пријављивање у надлежни тим породичне медицине.

Обавјештавамо становништво

Обавјештавамо становништво да су предузети сви неопходни кораци у фази обезбјеђења педијатра Дома здравља. У прелазном периоду пацијентима је на располагању Дом здравља Бања Лука уз неопходну упутницу и приватна здравствена установа др Радоњић, као и доктор из породичне медицине.
За све информације можете се јавити на број педијатријске службе 051/491-888.

Превентивни бесплатни ултразвук дојке

Поводом надолазећег међународног празника жена Дом здравља 5.3.2022. године организује превентивни бесплатни ултразвук дојке. Уз сарадњу са Удружењима која дјелују на територији општине Челинац и одређеном службом из Дома здравља делегиран је број од 30 жена којима ће се обавити превентивни преглед.

Дом здравља је посвећен превенцији и овим путем поклањамо бесплатне прегледе за наше драге мајке, супруге и баке.

Међународни дан ријетких болести

Међународни дан ријетких болести, основан на иницијативу Европског удружења за ријетке болести, од 2008. године обиљежава се сваке године последњег дана у фебруару.
У претходном периоду учињени су кораци да се додатно побољша квалитет и доступност здравствене заштите лица са ријетким болестима у Републици Српској. Потребно је да додатно повећавамо свијест о овим обољењима и потребама лица обољелих од ријетких болести.
Покажимо да бринемо!

Апел

Апелујемо на становништво да приликом доласка у Дом здравља истакну електронску здравствену картицу преко које се врши идентификација пацијента и унос у електронски систем рада.
Електронско пословање доприноси ефикаснијој услузи у здравственом систему Републике Српске.

Са радом почиње лабораторијски техничар

У амбуланти Стара Дубрава са радом почиње лабораторијски техничар понедељком, сриједом и петком од 7 до 13 часова.
Посвећени смо да теренске амбуланте имају што већи сет услуга у складу са законским нормама броја регистрованих пацијената а све у циљу приступачности и ефикасности здравствене заштите.