Дом здравља Челинац је домаћин првог петодневног дијела додатне едукације из сестринства

➡️Дом здравља Челинац је домаћин првог петодневног дијела додатне едукације из сестринства у заједници коју подржава Пројекат јачања сестринства у БиХ.

У едукацији учествују:

✔️31 мотивисана медицинска сестра-техничар
✔️12 искусних предавача
✔️7 домова здравља

Опширније...

Одржана је радионица о различитим сегментима сестринске професије

Под организацијом Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске одржана је радионица на којој се разговарало о различитим сегментима сестринске професије као што су законодавно-правни оквир, сестринска документација, регистар сестринске радне снаге, комуникација у сестринству, итд.

Опширније...

Од данас смо домаћини едукације о сестринству

Од данас смо домаћини едукације о сестринству у заједници намјењену медицинским техничарима.
Ова едукација је дио пројекта јачања седтринства у заједници који се имплементира у сарадњи фондације Фами и Министарства здравља и социјалне заштите у влади Републике Српске.

Опширније...

Одржано је предавање на тему "Значај раног откривања поремећаја раста у примарној здравственој заштити"

 31.08. у Дому здравља одржано је предавање за љекаре, на тему "Значај раног откривања поремећаја раста у примарној здравственој заштити". Предавање је одржала др Весна Миљковић, педијатар-ендокринолог.

Опширније...

Поводом Свјетског дана хепатитиса одржано је предавање на тему Хепатитис и превенција хепатитиса

Поводом Свјетског дана хепатитиса одржано је предавање на тему Хепатитис и превенција хепатитиса за медицинске техничаре. Предавање је одржао Братић др Радован специјалиста епидемиологије.

Потписани споразуми за унапређење услуга сестринства у заједници у три општине

Настављамо процес едукације медицинских сестара који је посвећен унапређењу њихових знања из области његе и бриге о пацијентима, а посебно смо усмјерени ка развоју сестринских услуга у заједници", рекао је данас у Челинцу помоћник министра за здравствену заштиту Милан Латиновић, током округлог стола о овој теми.

Опширније...

Данас је Међународни дан против злоупотреба и кријумчарења дрога

Генерална скупштина Уједињених нација је 1987. године прогласила 26. јун за Међународни дан против злоупотреба и кријумчарења дрога желећи упозорити глобалну свјетску јавност на растући проблем злоупотребу дрога и потребу укључивања свих актера за дјеловање у постизању заједничког циља које се огледа у смањењу злоупотреба дрога широм свијета.

Опширније...

Филм

Дом здравља је носилац примарне здравствене заштите за грађане општине Челинац.
Филм представља кратки садржај организације и услуга који се пружају у нашој установи."