Потписивање колективног уговора

received 192327731768674029.12 .2017 године у сали Дома Здравља Челинац обиљезено је потписивање колективног уговора измедју руководства Дома Здравља Челинац и репрезантативног синдиката.
Том приликом јубиларцима су уручене новчане награде и пригодни поклони.
Такодје компанија Моја Апотека организовала је ручак и додјелу поклон бона свим запосленим.

Опширније...

"Заштита репродуктивног здравља "

151217 9У оквиру програма "Заштите репродуктивног здравља", за ученике седмог разреда Основне Школе "Милош Дујић" у Челинцу јуче,13.12.2017 .године одржано је прво предавање од планираних три на ову тему.
Предавац др Јелена Чоловић -спец гинекологије и акушерства
Следећа предавања планирана су за 20.12. и 25.12.2017. године

ДАРУЈМО КРВ - СПАСИМО ЖИВОТ!

FB IMG 1513259490439У четвртак, 14.12.2017. од 09-13 часова у просторијама ЈЗУ ДЗ "Свети Врачеви " Челинац а у организацији ОО Црвеног крста одржала се акција добровољног даривања крви.
Тренутно у акцији добровољног давања крви у Целинцу прикупљено је око 65 доза драгоцјене тецности.

Опширније...

ШКОЛА ЗА ТРУДНИЦЕ "РАДОСНИЦА" У САРАДЊИ СА ДОМОМ ЗДРАВЉА ЧЕЛИНАЦ !

151217 8Драге труднице, позивамо вас на велики догађај "ДАН ЗА ТРУДНИЦЕ" који представља бесплатни инфо дан о трудноћи, породу и мајчинству! Овај радосни догађај је наставак нашег спектакуларног Панела за труднице а циљ нам је да труднице у мањим срединама добију адекватне информације о најважнијем периоду у животу. Зато на једном мјесту сјајан тим стручњака говориће о слиједећим темама-
*др Ј.Чоловић, гинеколог- "Порођај"
*др С.Тубић- "Улога витаминско-минералне суплементације у трудноћи"
*дипл.мед.здр.његе В. Бојанић - "Значај психофизичке припреме за пород"
*психолог Ж.Стевановић- "Родитељство"
Након завршених предавања, услиједиће велика наградна игра са сјајним поклонима као што су носиљке за бебе, деке, торбе за пелене, подлоге за пресвлачење, козметички препарати и др.
Дан за труднице одржаће се 26.12.2017. у 17х, Дом здравља Челинац"!
Оранизатор догађаја школа за труднице "Радосница"!
Пријатељи догађаја ЕлПхарма, Милупа, Амицус Пхарма-Мустела, Wеледа,!
Пријава је обавезна путем тел. 065915979

ДОНАЦИЈА КЕПРОМА

151217 513.12.2017 године у КЦ Бања Лука на Клиници за дјечије болести д.о.о. КЕПРОМ ради унапређења квалитета здравствених услуга и побољшања услова рада запослених у домовима здравља у Републици Српској уз подршку Клинике за дјечије болести Бања Лука донирао је Дому Здравља Челинац "ПИЦ Солутион Аир фамилy -ИНХАЛАТОР" те им се овим путем захваљујемо !

Опширније...

Слузба лабораторијске дијагностике

151217 3У 2017. години слузба лабораторијске дијагностике Дома здравља Целинац прузила је око 3500 бесплатних услуга вадјења крви за анализу у КЦ Бања Лука, транспорт узоркованог материјала и дистрибуцију урадјених налаза ,те им се овим путем захваљујемо на импонзантном броју урадјених услуга.

Опширније...

Центар за заштиту менталног здравља Челинац

151217 1Центар за заштиту менталног здравља Челинац наставља са промовисањем значаја менталног здравља у нашој локалној заједници.

С тим циљем одржано је предавање за ученике и наставнике у ОШ “Младен Стојановић” у Јошавци. Циљ предавања био је упознавање учесника са појмом менталног здравља и менталних поремећаја, и прилика да чују како то изгледа из личног искуства корисника.
Предавање је било интерактивног типа тако да су учесници показали заинтересованост за ову тему постављајући питања предавачима након њиховог излагања.
Предавачи су били корисници Удружења грађана “Заједно” из Бањалуке: Светлана Опачић, Дарко Вишић, Ђорђе Баста и Сејад Мерџић, а који су и сами имали проблеме у менталном здрављу, и који су спремни да о томе и јавно говоре.
Исто предавање одржано је и за запослене здравствене раднике Дома здравља Челинац.

Опширније...

Свјетски дан борбе против хроничне опструктивне болести плућа

FB IMG 1511433578113Свјетски дан борбе против хроничне опструктивне болести плућа 2017. године обиљежава се под слоганом „Многа лица хроничне опструктивне болести плућа“

Хронична опструктива болест плућа (ХОБП) није само једна болест ,већ термин који се користи да опише хроничне болести плућа које изазивају ограничење у протоку ваздуха кроз плућа.Термини „хронични бронхитис“ и „емфизем“ сада су укључени у дијагнозу хроничне опструктивне болести плућа.
Примарни узрок хроничне опструктивне болести плућа (ХОБП) је пушење дувана (укључујући и пасивно пушење -изложеност дуванском диму).
Најчешћи симптоми ХОБП су губитак даха ,или „потреба за ваздухом“,прекомјерно стварање спутума,као и хронични кашаљ. Како се болест погоршава извођење неких дневних активности ,као што су ходање уз степенице ,може постати веома тешко.

Опширније...

СВЈЕТСКИ ДАН ДИЈАБЕТЕСА -14.НОВЕМБАР 2017.

231117 3Свјетски дан дијабетеса представља највећу свјетску кампању у борби против ове болести са циљем подизања свијести јавности у вези значајног јавно здравственог проблема.
Свјетски дан дијабетеса ,14.новембар ,обиљежава се на иницијативу Међународне федерације за контролу дијабетеса и Свјетске здравствене организације.
Ове године Свјетски дан дијабетеса обиљежава се под слоганом „Жене и дијабетес-наше право на здраву будућност“.
У циљу достизања оптималних здравствених исхода овогодишња кампања промовише једнаку доступност лијекова и других технологија као и потребних информација и едукација за све жене са дијабетесом или повећаним ризиком од оболијевања од дијабетеса.

Опширније...

Дом здравља посјетио један од највећих психијатара данашњице

FB IMG 1511433451189Проф. др. Норман Сарториус, универзитетски професор и један од најистакнутијих психијатара своје генерације посјетио је Дом здравља Челинац. Повод ове посјете је ток имплементације пројекта „Успостављање система подршке удруживању корисника услуга у менталном здрављу“. Састанку су присуствовале и представнице Пројекта ментално здравље у БиХ, Ениса Мешић, лидерица компоненте ИИИ и њена асистентица Селмом Кукић.
Током састанка са др сци. Драшком Купрешаком, директором Дома здравља професору Сарториусу и представницима Пројекта ментално здравље у БиХ представљен је рад и резулати Дома здравља Челинац, затим Центра за заштиту менталног здравља Челинац, те реализоване активности пројекта који има за циљ унапређење менталног здравља на територији општине Челинац.

Опширније...