Предавање Исхрана у трудноћи

Предавање Исхрана у трудноћи и Психофизичка припрема трудница за порођај одржаце се 23.10.2018 године у сали Дома Здравља са почетком у 16 h.

Октобар је мјесец посвећен подизању свијести о карциному дојке.

👩🔬 Рано откривање карцинома дојке помаже ефикасном лијечењу.

Циљ обиљежавања Међународног мјесеца борбе против карцинома дојке је подстаћи жене да се редовно јављају на превентивне прегледе, јер је то најбољи начин да се болест дијагностикује на вријеме, а самим тим повећа и степен излечења. Више од 90% пацијената с раком дојке може се излијечити ако се дијагноза постави у почетном стадијуму и исправно лијечи.

Опширније...

Свјетски дан менталног здравља

Центар за заштиту менталног здравља Челинац обиљежио је 10.октобар  Свјетски дан менталног здравља низом активности које су се одвијале у тој седмици.
Стручни тим ЦЗМЗ-а присуствовао је свечаном скупу поводом обиљежавања овог Дана који је организовала Влада РС.
У просторијама Центра за заштиту менталног здравља одржан је дан отворених врата у оквиру којег је спроведена акција бесплатне психолошке подршке за све, током које су се у Центар обратили грађани из Челинца, Котор Вароша и Бањалуке.
Час посвећен менталном здрављу одржан је са ученицима Средње школе, а имао је за циљ упознавање ученика са појмом менталног здравља и поремећаја у менталном здрављу, као и простором, активностима и пословима који се обављају у Центру за заштиту менталног здравља.

Опширније...

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Од 11.10.2018 радници ХЕС службе Дома здравља Челинац почињу са провођењем јесење превентивне систематске дератизације на подручју општине Челинац.
Да би акција дератизације била што успјешнија моле се грађани да омогуће стручним екипама извођење дератизације и да се придржавају упутстава које ће им на терену дати стручне екипе.

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ

ЦЕНТАР ЗА ЗАШТИТУ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА ЧЕЛИНАЦ 11.10.2018 ОД 7-15х ОРГАНИЗУЈЕ "ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ" - БЕЗ КЊИЖИЦЕ, БЕЗ УПУТНИЦЕ, БЕЗ ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ!                                     
🌍 Свјетски дан менталног здравља, 10. октобар, обиљежава се на иницијативу Свјетске федерације за ментално здравље. Тема овогодишњег Свјетског дана менталног здравља је „Млади и ментално здравље у свијету који се мијења“.
🗨️ Депресија се може спријечити и лијечити, али треба реаговати на вријеме. Депресија је све чешћа међу младима... Разговарајмо.
#HealthForAll #SDGs

Обавјештење

Од четвртка 01.11.2018 године здрављем најмлађе популације дјеце од 0 до 6 година це се бавити прим. др Славица Иванковиц -Бенцуз .Радице сваки дан од 8 до 15 цасова.
Др Славица има огромно искуство у раду са дјецом јер је пружала услуге како у болници Градишка тако и у дјечијем диспанзеру дома здравља Градишка.На овај нацин је дугорочно ријешено питање пружања здравствене заштите дјеце у општини Челинац .Овом приликом руководство дома здравља захваљује родитељима на разумијевању и стрпљењу у рјешавању овог важног питања

Опширније...

ОБАВЈЕШТЕЊЕ– ВАКЦИНЕ ПРОТИВ ГРИПЕ

Постовани грађани
Обавјештавамо Вас, да је Дом здравља Свети Врачеви Целинац набавио вакцине против грипа за категорије грађана који су ослобођени плаћања вакцине.
Процес имунизације поциње 30.10. 2018 године, а обављаце се у Хигијенско епидемиолошкој слузби ХС дома здравља и свим теренским амбулантама.
Категорије становништва за које је ФЗО РС обезбиједио бесплатну вакцину против грипе су:

Опширније...

Набавка информатичке опреме

Предузеће МАДРА Д.О.О Челинац подржала је акцију набавке информатичке опреме за пословне процесе у Дому здравља Челинац.Овом приликом се захваљујемо господину Мариу и предузећу Мадра на друствено одговорној политици коју воде.

Опширније...

Квар на водоводним цијевима

Због квара на водоводним цијевима у Амбуланти Брансеци наредна два дана доктор неце моци ординирати у амбуланти .Медицинска сестра Борка Алексиц бице сваки дан у амбуланти и пацијенти могу добити све потребне информације .Предузимају се све мјере да се сто хитније отклоне сви кварови на водоводној мрежи и информатичком систему.

Опширније...

Терапија бола

3.9.2018 године у сали Дома Здравља Свети Врацеви Челинац,др Бојан Кузмановиц специјалиста ортопедије са трауматологијом,одржао је предавање за запослене љекаре на тему "Терапија бола".

Опширније...