ПРЕПОРУКЕ ОД СТРАНЕ ЕПИДЕМИОЛОГА ИЈЗРС ЗА ЛИЦА КОЈА ДОЛАЗЕ СА ПОДРУЧЈА ЗАХВАЋЕНОГ КОРОНА ВИРУСОМ

Сви који су боравили у земљама у којима има обољелих од вируса корона требају да се јаве ТЕЛЕФОНОМ у надлежни Дом здравља или хигијенско епидемиолошку службу а не да лично долазе.
Приликом телефонског контакта узеће се основни подаци,број телефона те подаци из којег дијела се долази и да ли постоје неки од симптома респираторних инфекција(повисене температуре) те му се ако нема никакве симптоме предлаже кућна изолација уз обавезу свакодневног јављања љекару или ХС служби.
Сугерише се ограничавање личних контаката и боравка на мјестима са већим бројем људи.
У случају појаве било којег симптома болести који личе симптомима респираторних инфекција( корона вирусом) првенствено повишене температуре и даље се наставља комуникација ТЕЛЕФОНОМ тако што треба да се сачека да надлежна установа пошаље возило хитне помоци која треба да транспортује пацијента до прве инфективне клинике.

Опширније...

ДОНАЦИЈА САНИТЕТСКОГ ВОЗИЛА

У Челинцу 27.2.2020 уприличена је свечаност на којој су били присутни начелник Општине Челинац господин Момчило Зељковић и замјеница начелника Милијана Брнић,директор Дома здравља Челинац др сци прим Драшко Купрешак са сарадницима.
Том приликом је господин Марио Шуман у име компаније "Мадра",дакле свих запослених уручио кључеве и уговор о донацији возила санитета Пеугеот Боxер.
Директор Дома здравља Челинац др Драшко рекао је да је ово највеца и најзначајнија појединачна донација и да це бити од велике користи за ефикаснији рад службе превоза и том приликом уручио захвалницу компанији Мадра и власнику господину Марију Шуману.
Начелник господин Зељковић је нагласио да је ово значајна донација за Дом здравља и грађане Челинца и да се преговара о набавци јос једног возила за потребе превоза пацијената на дијализу.

Опширније...

Новине у Гинекологији

За потребе Гинеколошког диспанзера набављена нова савремена гинеколошка столица која ће знатно олакшати услове прегледа наших грађанки и корисница сервиса јер има три мотора и даљинске команде као и савременији ултразвучни апарат који омогућава квалитетнији преглед посебно трудница. Столица је домаћи производ реномиране фирме Bawariamed из Бања Луке.

Опширније...

Свјетски дан борбе против карцинома

У свијету се сваке године 4. фебруара обиљежава Свјетски дан борбе против карцинома као јединствена иницијатива за борбу против ове глобалне епидемије.

 

Опширније...

Koronavirus

👩⚕️ #Koronavirus – препоруке како смањити ризик инфекције:
- Често и темељито прати руке сапуном и водом
- Приликом кашљања покрити нос и уста марамицом или савијеним лактом
- Избјегавати контакт с особама које имају симптоме прехладе или грипе
- Месо и јаја треба добро прокухати
- Избјегавати незаштићени контакт с домаћим или дивљим животињама
👨⚕️ Здравље за све #HealthForAll #coronavirus

Опширније...

Srećni praznici

Одлазака Браниславе Панић у пензију

Дана 27.12.2019 године у сали Дома здравља Челинац у контексту одласка Браниславе Панић управног техничара у пензију приређен је мини коктел на коме су се директор Дома здравља Челинац др сци.др мед. Драшко Купрешак ,радне колеге и представници синдиката захвалили на доприносу у раду Дома здравља , другарском и коректном односу са радним колегама и позељели јој срецу и добро здравље .

Опширније...

Репродуктивно здравље у адолесцентном периоду

Дана 26.12.2019 у 9 сати одржано предавање "Репродуктивно здравље у адолесцентном периоду са посебним освртом на полно преносиве болести" за ученике првих и других разреда Средње школе у Челинцу.Предавач:др Јелена Чоловиц спец.гинекологије и акушерства.

Опширније...