Дом здравља Челинац прославио Свете врачеве Козму и Дамјана

slobodankaЧелиначки Дом здравља сврстао се у малу, али одабрану групу здравствених установа Републике Српске које послују позитивно.

- Ми смо један од само петнаест Домова здравља у Републици Српској који послују позитивно. У посљедњој години дана наставили смо са добром праксом да колико год је више могуће унапређујемо примарну здравствену заштиту. Унаприједили смо лабораторијску службу па више наши суграђани не морају да иду у Бању Луку да би им се вадила крв и за најзахтјевније анализе.

Оформили смо дијагностички центар који има ефикасну екипу од 12 чланова, а прошлог мјесеца децентализвали смо и стоматолошку службу отворивши амбуланту у Основној школи «Милош Дујић» гдје око 2.000 ђака могу да добију све услуге као и у Дому здравља. Све ово изузетан је напредак у области коју с поносом и великом одговорношћу обављамо – рекао је директор ове установе др Драшко Купрешак на слави Свети Козма и Дамјан која је обиљежена 14. новембра у хотелу «Турист».

Он је, након што је поздравио госте и захвалио се свим радницима Дома здравља, појединцима и колективима који помажу челиначким медицинарима, изразио наду да ће и након успостављања трезорског пословања, што се очекује наредне године, Дом здравља радити ефикасно и тако успјешно обављати своју мисију.

Славски колач и жито освештао је парох челиначки Дејан Поповић који је честитао руководству колектива и свим радницима успјешан рад пожеливши да и даље биљеже добре резултате.

Честитке и похвалне ријечи, уз наду да ће их заобилазити велики проблеми, упутио је и начелник општине Момчило Зељковић обећавши да ће локална заједница и даље пружати подршку, како је рекао, најважнијој установи у овој општини.

Пензионерима овог колектива уручена је пригодна новчана честитка, као и радницама Слободанки Орашанин, Славици Топић и Сањи Кострешевић које су по колективном уговору оствариле право на јубиларне награде.

Славу Дома здравља својим присуством уљепшали су бројни гости из Челинца и околине међу којима су били радници и пензионери колектива, представници бројних локалних и републичких институција, истакнути љекари и научни радници, те гуслар Васа Драшковић и наздравичар др Радован Братић.