У ДОМУ ЗДРАВЉА ЧЕЛИНАЦ ОБИЉЕЖЕН „СВЈЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА“

У просторијама Дома Здравља Свети Врачеви 07.04.2016 године одржана манифестација под називом „Дан отворених врата“
у склопу обиљежавања свјетског дана здравља. Први дио манифестације се односио на бригу за орално здравље најмлађих гдје је малишанима из Челиначког Вртића „Невен“ демонстрирана практична примјена правилног начина одржавања хигијене зуба.
У веселој атмосфери приказани су занимљиви садржаји –филмови и и практичан начин рада стоматошких машина. На крају су подјељени и пригодни поклони.
Други дио манифестације био је посвећен здрављу жена и у том контексту је за групу од 40-ак жена селектованих из привредних субјеката и јавних институција одржано пригодно предавње о важности редовних прегледа у свјетлу чињенице да су малигна обољења у порасту.

Циљ ове манифестације је био да се укаже на важност бриге за здравље и да дата брига почиње од сваког појединца али да је важна и брига друштва у цјелини.Такође овом акцијом је демонстрирано опредјељење дома здравља да води активности на промоцији здравих стилова живота и промоцији превенције као најбољег начина за очување здравствених потенцијала.У том свјетлу ће ова институција бити отворена за сарадњу са корисницима и широм друштвеном заједницом .
Овом приликом се захваљујемо свим актерима на подршци у реализацији овог пројекта.